Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
mUshmUrOcheTo
печен
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 21:47 Мнения: 562
|
РЕЦЕПТИ
По желание на наща краставичка предлагам да си отворим такава темичка и да си даваме рецептички и съветчета тъй като и аз съм прохождаща в тази област
Предлагам рецептичките да не са такива, че да изискват много време и най-вече средства
Учаквам вашите предложения!
_________________ Make Love Not War!
|
Пон Май 26, 2008 21:51 |
|
|
krastavichka
болен мозък
Регистриран на: Вто Яну 23, 2007 17:35 Мнения: 2751 Местоположение: Варна
|
Ей, сега се разписах - тази рецепта е супер лесна за приготвяне, а е много вкусно
Значи, пиле в сметанов сос
Продукти : пилешко месо(по въжможност бяло месце), естрагон и сметана
Месото се запържва леко, след което се слага сметана(ама да не е от тази сладката) и се прибавя естрагон , бърка се докато сметаната се сгъсти леко
Супер лесно, евтино и адски вкусно, мъж ми така го омаях
_________________ COSMOLIFE.BULBOARD.COM
|
Пон Май 26, 2008 22:08 |
|
|
FlowerPower
луд за връзване
Регистриран на: Съб Юни 23, 2007 21:26 Мнения: 5340
|
Ммм, на това последното аз съм фен да е и със зелен магданоз примерно, и с лимон и черно пиперче
Аз пък моя наскоро го омаях с [color=orange]пържена ябълка[/color] ('щот нямах банан)
За измпровизираната галета:
1 пакетче обикновени бисквити(натрошавам наситно)+канела+захар пожелание.
Може и с готова галета, ама аз съм фен на натрошените бисквити, които може и да не са обикновени всъщност.
Ябълката се нарязва на филийки и се потапя в яйце-галета-яйце, после цър-пър и после...мммм
Последна промяна FlowerPower на Пон Май 26, 2008 22:25, променена общо 1 път
|
Пон Май 26, 2008 22:21 |
|
|
mUshmUrOcheTo
печен
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 21:47 Мнения: 562
|
ауу до 1 седмица ще го изпробвам!!!
_________________ Make Love Not War!
|
Пон Май 26, 2008 22:24 |
|
|
lumira
луд за връзване
Регистриран на: Пон Дек 18, 2006 15:52 Мнения: 28304
|
Обогатявам рецептата- към пържената ябълка- чаша изстудено леко бяло винце!
Ха-ха-ха!
|
Вто Май 27, 2008 09:36 |
|
|
mary-ana
болен мозък
Регистриран на: Нед Дек 03, 2006 14:48 Мнения: 2496
|
|
Вто Май 27, 2008 10:53 |
|
|
krastavichka
болен мозък
Регистриран на: Вто Яну 23, 2007 17:35 Мнения: 2751 Местоположение: Варна
|
[quote="FlowerPower"]Ммм, на това последното аз съм фен да е и със зелен магданоз примерно, и с лимон и черно пиперче Аз пък моя наскоро го омаях с [color=orange]пържена ябълка[/color] ('щот нямах банан) За измпровизираната галета: 1 пакетче обикновени бисквити(натрошавам наситно)+канела+захар пожелание. Може и с готова галета, ама аз съм фен на натрошените бисквити, които може и да не са обикновени всъщност. Ябълката се нарязва на филийки и се потапя в яйце-галета-яйце, после цър-пър и после...мммм [/quote]Туй и аз ще го пробвам май скоро
_________________ COSMOLIFE.BULBOARD.COM
|
Вто Май 27, 2008 14:17 |
|
|
mUshmUrOcheTo
печен
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 21:47 Мнения: 562
|
мм така аз да споделя резултатите си и от двете предложени рецепти
1. Направих пилето със сметана, но никъде не намерих естрагон и понеже незнаех каква подправка да добавя, сложих само малко сол и черен пипер и ми хареса прилича на пиле фрикасе мъничко, но наистина е хубаво
Много благодаря на краставичката за рецептата
2. Направих и ябълките и бананите по другата рецепта, само дето при ябълките забравих, че е яйце-галета-яйце и беше само яйце-галета много се ядосвах, но резултата не беше толкова зле. Поне при бананите го направих както трябва и станаха супер. мисля, че гарнирани с течен шоколад или сметана ще бъдат страхотни
много ви благодаря :*
_________________ Make Love Not War!
|
Съб Юни 07, 2008 15:52 |
|
|
MITROPANOS
напреднал
Регистриран на: Нед Май 27, 2007 00:03 Мнения: 198 Местоположение: АТИНА, СЛЪНЧЕВ БРЯГ БУРГАС ПЛОВДИВ
|
Аз ще предоложа една моя рецепта може да ви хареса
Взимате няколко картофа ,после ги белите и ги режите на парчета, после ги пържете след като ги запърете взимате един атрибут за печене слагати в този атрибут със малко колбас и ги заливате с няколко яйца от горе после се пъхат за 10-тина минути във фурната да се запече
Добър апетит
п.с. ястието се казва ФРУТАЛЯ
_________________ Курви върнете ми парите,Аз ще ви върна ебането
|
Съб Юни 07, 2008 20:18 |
|
|
lumira
луд за връзване
Регистриран на: Пон Дек 18, 2006 15:52 Мнения: 28304
|
Апетитно ми се вижда! Ще опитам!
|
Съб Юни 07, 2008 20:39 |
|
|
mary-ana
болен мозък
Регистриран на: Нед Дек 03, 2006 14:48 Мнения: 2496
|
Пъстърва с гъби
4 пъстърви, сока от 2 лимона, сол, 200 гр. гъби, 1 гл. лук, 1/2 връзка копър, чер.пипер, 1 с.л. олио
Изчистените пъстърви се намазват с лимонов сок и се посоляват. Гъбите се измиват и нарязват на тънки филийки, лукът се нарязва на
кръгчета, копъра на ситно. Всичко се разбърква като се прибавя, сол, чер.пипер, лим. сок. С получената смес се пълнят пъстървите
и всяка риба се увива стегнато в намазнено алуминиево фолио. Пече се на грил по около10 мин. от всяка страна.
|
Пон Юни 16, 2008 08:10 |
|
|
lumira
луд за връзване
Регистриран на: Пон Дек 18, 2006 15:52 Мнения: 28304
|
мале, мале, мале...баш сега ли требаше да го прочета! Пастървата ми е любима риба!
Задавих се бре, Марче!
|
Пон Юни 16, 2008 08:55 |
|
|
mary-ana
болен мозък
Регистриран на: Нед Дек 03, 2006 14:48 Мнения: 2496
|
Re: РЕЦЕПТИ
Попска яхния
Една позабравена вкусна яхнийка.
Сварявате телешко или пилешко месо нарязано на порции. Добавя се 1 кг обелен арпаджик или лук нарязан на половинки, десетина скилидки чесън, морков нарязан на кръгчета, дафинов лист, зърна черен пипер, сол, червен пипер, 1 кафена чашка оцет, малко олио и варите до готовност.
Много вкусно става. Добър апетит!
|
Сря Фев 04, 2009 12:14 |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
|
Кой е на линия |
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 41 госта |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|